1 χρόνος Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2006)

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2005, από άτομα που θεώρησαν ότι υπάρχει η αναγκαιότητα να ξεκινήσει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα .

Δηλαδή ένα μόνιμο σχήμα το οποίο θα δραστηριοποιείται πάνω σε ζητήματα φυλάκισης κοινωνικών αγωνιστών και γενικότερα ενάντια στο σωφρονιστικό σύστημα.
Το σχήμα αυτό δεν αποτελεί προέκταση μιας συγκεκριμένης θεώρησης του αναρχικού κινήματος. Για αυτό το λόγο οποιοσδήποτε αναρχικός μπορεί να συμμετέχει .
Μέσα από ένα δίκτυο αυτόνομων ομάδων αναρχικού μαύρου σταυρού ανά τον κόσμο, επιτυγχάνεται η καλύτερη πληροφόρηση και δράση για ζητήματα που προκύπτουν.

To πρώτο μας κάλεσμα για συγκέντρωση έγινε στις 10-10-2005 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης λόγω της πρώτης δίκης για τους συλληφθέντες από τις κοινωνικές συγκρούσεις ενάντια στην σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών το 2003.

Τον Δεκέμβριο διοργανώθηκε 3ήμερο ενάντια στις φυλακές με ενημερώσεις από το εξωτερικό, συζητήσεις, συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και πάρτι.

Την άνοιξη μέλος της ομάδας μας πραγματοποίησε 6 εκδηλώσεις-ενημέρωσης για τους κρατούμενους στην Ελλάδα, σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Η σημαντικότητα αυτών των εκδηλώσεων (καθώς και των προηγούμενων στη δυτική Ευρώπη) είναι μεγάλη γιατί άσκησαν μεγάλη πίεση σαν γεγονότα καθώς και ήταν οι αφετηρίες για περαιτέρω δράσεις αλληλεγγύης.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Θεσσαλονίκης
Οκτώβριος 2006

Αφήστε μια απάντηση